راهکارهای ارتقای تاب‌آوری کارکنان فراجا در مواجهه با جنگ شناختی
کد مقاله : 1183-COG
نویسندگان
علیرضا مرادی *
پژوهشگاه پلیس
چکیده مقاله
چکیده
زمینه و هدف: جنگ شناختی نوع جدیدی از جنگ است که درصدد پرداختن به بهره‌برداری از شناخت انسان و فناوری برای مختل کردن، تضعیف، تأثیرگذاری یا تغییر فرآیند تصمیم‌گیری انسان است. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی راهکارهای ارتقای تاب‌آوری کارکنان فراجا در مواجهه با جنگ شناختی بود.
روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش تحقیق، کمی از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و روش جمع‌آوری داده‌ها نیز روش اسنادی- کتابخانه‌ای بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل مقالات و گزارش‌های پژوهشی معتبر در حوزه مسائل مرتبط با تاب‌آوری و جنگ شناختی در کارکنان فراجا بود.
یافته‌ها: براساس یافته‌های پژوهش، راهکارهایی که به کارکنان فراجا کمک می‌کند تا بتوانند تاب‌آوری خود را در مواجهه با تهدیدات جنگ شناختی تقویت کنند عبارت بودند از: آموزش راهبردهای مدیریت و مقابله با استرس، شبیه‌سازی سناریوهای جنگ شناختی، آموزش و آگاهی در زمینه تاکتیک‌های جنگ شناختی، آموزش و آشنایی با حملات روان‌شناختی، ارائه منسجم حمایت‌های اجتماعی و مشاوره‌های روان‌شناختی، انجام منظم تمرینات ذهنی و جسمی، یادگیری از تجربیات گذشته، آموزش کاربردی مهارت‌های ارتباطی، تقویت و آموزش کاربردی مهارت‌های شناختی، توسعة پشتیبانی و مراقبت از خود.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاکی از این بود که با تقویت تاب‌آوری، کارکنان فراجا می‌توانند در شرایط جنگ شناختی، توانایی خود را در تحلیل اطلاعات، مدیریت استرس، تنظیم واکنش‌های هیجانی، همکاری مؤثر و برقراری ارتباطات مثبت با جامعه افزایش دهند. همچنین، ارتقای تاب‌آوری به آنان کمک می‌کند تا عملکرد شناختی خود را در شرایط دشوار حفظ کنند.
کلیدواژه ها
کلیدواژه‌ها: تاب‌آوری، جنگ شناختی، کارکنان فراجا، راهکارها.
وضعیت: پذیرفته شده